SAMENWERKING DDJF EN NTB

 In Nieuws

Persbericht, 12 februari 2016

De Dutch DJ Foundation gaat samenwerken met de Ntb, vakbond voor musici en acteurs. Vanaf 1 februari worden dj’s die vragen hebben over bijvoorbeeld hun contract geadviseerd lid te worden van het Ntb. Volgens DDJF-directeur Michiel van Kleef een logische stap: “Direct na onze lancering, begin oktober vorig jaar, zijn we overspoeld met adviesaanvragen van individuele dj’s. Hier zijn we als stichting niet op berekend, maar ook niet voor opgericht. Dit soort serviceverlening ligt ook meer op de weg van een vakbond als de Ntb, waar je tegen een redelijke vergoeding lid van kan worden.

De Ntb is bijzonder verheugd over de samenwerking met de Dutch DJ Foundation en hoopt dat ze in gezamenlijkheid een bijdrage kunnen leveren aan de verdere professionalisering van en informatievoorziening aan de grote groep dj’s en Electronic Music Producer in Nederland. Alexander Beets, bestuursvoorzitter Ntb: “Het in samenwerking met de Fontys Rockacademie initiëren van een Master Class speciaal voor deze doelgroep en de aanwezigheid van de Ntb op de stand van de DDJF op de Dance Fair zijn een goede eerste stap in een hopelijk mooie toekomstige samenwerking. Het vertrekpunt van de DDJF dat de maker centraal moet staan wordt door de Ntb volledig onderschreven.”

De DDJF kan zich door deze samenwerking concentreren op haar belangrijkste taak, namelijk belangenbehartiging van de Nederlandse dj’s als groep. Eerste stap daartoe is de publicatie van een drietal checklists over de relatie tussen artiest enerzijds en managers, labels en boekingsagenten anderzijds. In de komende maanden gaat de DDJF hierover in gesprek met de verschillende partijen in de branche.

Recent Posts