16 april: Masterclass voor beginnende DJ’s en hun ouders

 In Nieuws

Een carrière als top DJ met mijn eigen muziek. Dat is dé droom van veel jonge DJ’s/producers. Niet veel weten echter  wat daar allemaal voor nodig is, waar je aan moet denken en op moet letten. En ook voor ouders die hun kinderen willen helpen is  vaak weinig kennis beschikbaar. Reden voor de Dutch DJ Foundation om samen met muzikanten kenniscentrum de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb) en de Fontys Rockacademie(Tilburg) een eendaagse master class te organiseren. Zoals al eerder bekend werd werkt de DDJF nauw samen met de Ntb. (Beginnende) DJ’s die vragen hebben over contracten en andere juridische vragen wordt geadviseerd lid te worden van de Ntb.
De cursist krijgt op 16 april a.s. uitleg over de bouwstenen van een carrière, de rol van managers, boekers, publishers en de platenmaatschappij. Wie zijn de spelers en hoe verdient iedereen zijn geld. Tegenwoordig zijn er veel Do It Yourself (DIY) artiesten die vanuit hun eigen kamer de basis van succes leggen. Fanbase management, gebruik van social media en digitale platforms zijn essentieel in het laden van je eigen merk.
Voor leden van de Ntb zijn de kosten €50,- (inclusief koffie/thee/lunch. In dit bedrag zit kosteloze deelname van één  ouder inbegrepen. Meer informatie is hier te vinden.

Recent Posts