Dutch DJ Foundation van start

 In Nieuws

startTijdens het Amsterdam Dance Event is vandaag de website, www.ddjf.nl, van de Dutch DJ Foundation (DDJF) ‘live’ gegaan. De Dutch DJ Foundation is opgericht door de ouders van een aantal vooraanstaande dj’s zoals Martin Garrix en Hardwell en stelt zich de belangenbehartiging van Nederlandse dj’s/producers ten doel.

De stichting richt zich op zowel beginnende dj’s als gevorderde professionals. De jonge dj’s moeten in het vroegste stadium van hun carrière vaak al ingrijpende beslissingen nemen. Het is zaak dat deze dj’s en zeker ook hun ouders hierover objectief worden voorgelicht en tegenwicht geboden wordt tegen de soms verstrekkende beperkingen van hun rechten.

De Dutch DJ Foundation biedt de mogelijkheid van een ‘quick scan’ aan beginnende dj’s. Hierdoor kunnen ze beter voorgelicht de eerste stappen zetten in de wereld van de EDM. Een vorm van eerstelijnshulp dus.

De Dutch DJ Foundation zal daarnaast ook gesprekken voeren met meerdere overheidsinstanties over faciliteiten, vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld professionele voetballers en wielrenners.

De Dutch DJ Foundation zal de Nederlandse dj’s/producers ook actief oproepen zich bewust te zijn van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door mee te werken aan voorlichtingsacties over bijvoorbeeld drugsgebruik en de gevaren van gehoorbeschadiging.

De Dutch DJ Foundation gaat zich tenslotte ook bezighouden met de actuele discussie rond de auteursrechten van dj’s. Zo wordt gekeken naar de houdbaarheid van bepaalde afspraken over de eigendomsrechten van de zogenoemde ‘masters’ die platenlabels maken met dj’s. De Dutch DJ Foundation wil ervoor zorgen dat de eigendom van de masters bij de dj’s blijft. De Dutch DJ Foundation is in dat kader ook aan het onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om masters die reeds zijn overgedragen weer terug te krijgen bij de dj’s.

Meer informatie: info@ddjf.nl

Recent Posts