DANCEFAIR 2016

 In Blog

Tijdens de ‘The Network 2016’  meetings op de Dancefair kwam ik in contact met veel aardige, leuke en speciale mensen.

Iedereen kreeg  5 minuten de tijd om mij vragen te stellen m.b.t. de wereld van de hedendaagse DJ’s. Zo sprak ik  onder andere met mensen uit Dubai, Duitsland, Indonesië en  Colombia om er maar een paar te noemen. Maar ik  sprak ik ook Nederlanders waaronder een paar ouders…

Nu wil ik graag even terug komen op een gesprek dat  ik, bij toeval, samen voerde met mijn collega. Hij was er even bij komen zitten en tegenover ons had een vader plaats genomen met zijn zoontje van 11 jaar. De kleine man overhandigde direct zijn professionele kaartje. Mijn collega zei nog; zo gezellig met je vader mee? Maar nee! Deze kleine man was een op en top DJ. Hij was duidelijk gestyled en gepimpt door pro’s en hij liep zelfs met zijn borst vooruit. De kleine man blonk van zelfvertrouwen.

Vader stelde zichzelf aan ons voor; Hallo ik ben de vader van DJ….(de naam laat ik maar even weg). Mijn zoon wordt een bekende DJ en jullie gaan ons helpen! We waren enigszins overrompeld en keken elkaar aan omdat we het even niet begrepen. Voor ons zat een vader zijn zoontje van 11 jaar letterlijk te verkopen.

De kleine DJ had al verschillende lessen gevolgd maar ze waren schijnbaar vergeten hem les te geven in assertiviteit. Want op de vraag; Hé kerel…wat wil jij eigen worden? Sloeg de kleine man figuurlijk helemaal dicht en kwam er geen woord meer uit.

Nu heb ik zelf een zoontje die al vanaf zijn tweede jaar heel erg goed schijnt te kunnen golfen. Ooit ontving hij van zijn opa een plastic golfsetje en de kleine man was helemaal verknocht. Op zijn vierde  kreeg hij voor zijn verjaardag drie echte kleine golfclubjes en vond hij het leuk om tijdens de vakanties op een oefengolfbaan balletjes te slaan. Hij werd ontdekt door drie verschillende Engelse golfleraren. Zij konden hun ogen niet geloven. Ze boden mij aan om mijn zoontje speciale golflessen te geven maar dat vond ik geen optie. Anno 2016 golft hij nog steeds maar laatst vroeg hij ineens;  Pap mag ik op voetbal? Want al zijn vriendje uit zijn klas zitten op voetbal! En zo sta ik nu elke zaterdagmorgen om 9 uur langs te lijn te kijken naar mijn voetballende zoon. Waarom? Omdat het zijn keuze is en hij nu lekker met zijn vriendjes achter de bal aan het rennen is.

Waarom schrijf ik bovenstaande? Ik spreek dus regelmatig ouders die vinden dat hun zoon of dochter DJ moet worden. Allereerst is de kans heel erg klein om bijvoorbeeld  de nieuw Hardwell, Martin Garrix, Oliver Heldens of Quintino te worden. Deze jongens zijn geboren talenten en hun ouders hadden er absoluut geen verstand van wat deze knapen op hun zolderkamertjes allemaal aan het doen waren. Ze werden pas in een later stadium geconfronteerd met alle professionele ins en outs van het DJ vak.

Ik wil de ouders van nu dit meegeven: Op dit moment zijn er meer DJ’s in Nederland dan werklozen dus laat een kind plezier maken, kattenkwaad uithalen en “DJ spelen” maar probeer er zeker geen DJ van te maken.

Recent Posts